Eesti Maaülikooli Järvemuuseumi vundament renoveeriti ehk paigaldati vundamendi välispinnale hüdroisolatsioonikiht ja soojustati

Vundamendi hüdroisolatsioon ja soojustus Eesti Maaülikooli Järvemuuseumi renoveerimisel

Eesti Maaülikooli Järvemuuseumi vundament ehk vundamendi hüdroisolatsioonitööd ja soojustustööd  Limnoloogiakeskuse renoveerimisel tegi OÜ Evari Ehitus 2012. aastal.

Lahtikaevatud vundament pesti survepesuriga puhtaks ja korrastati. Nakkumise parandamiseks vundamendi välispind krunditi ehk praimertati ja pinnale keevitati SBS bituumenrullmaterjalist ühekihiline hüdroisolatsioonikiht ehk vett pidav kiht.

Soojustuseks kasutati EPS 120 vahtpolüsteroolist plaate. Plaadid kleebiti vundamendi hüdroisolatsioonikihi külge kuumutades selleks gaasipõletiga vundamendile keevitatud hüdroisolatsioonikihti. Plaatide vahed täideti isepaisuva vahuga. Vundamendikaevikud täideti liivaga. Liiv tihendati.

Objekti andmed

Objekt:   Eesti Maaülikooli Limnoloogiakeskus
Aadress:   Limnoloogia tee, Vehendi küla, Rannu vald, Tartumaa

Galerii

Eesti Maaülikooli Järvemuuseum on välja kasvanud Limnoloogiakeskusest ja on Eesti Maaülikooli Võrtsjärve õppekeskusest külastajatele avatud osa.

2010 kuni 2014 hoone renoveeriti ja laiendati Euroopa Regionaalarengu Fondi ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse kaasabil.

Järvemuuseumis on ülevaade Eesti mageveekaladest ja akvaariumides on väljas üle poole Eestis elavatest kala liikidest. Kogudes on kalastusvahendite kollektsioon, ürgkalade, kalakivististe ja interaktiivne väljapanekuga.