Teaduskeskus AHHAA Tartu südalinnas

Sadama 1, Tartu

Arhitektuurne lahendus: Vilen Künnapu (https://et.wikipedia.org/wiki/Vilen_Knnapu)  ja Ain Padrik (https://et.wikipedia.org/wiki/Ain_Padrik)

Kogupind: 11 156 m2

Maht: 54 000 m3

Maksumus: 246 miljonit krooni

Hoone koosneb kolmest kolmest läbi mitme korruse kõrguvast ekspositsioonisaalist, millest igaühel on oma ruumimõju (kuppel, poolkuppel, kast). Katuse kohal on hoone mahust välja tõstetud sfääriline planetaarium. Hoone karkass on monoliitsest raudbetoonist, kuppel ja poolkuppel liimpuidust katusekaartega. Teaduskeskus koos kõrvalkrundil asuvate parkimismaja-, tornelamu-, ning ärimahtudega moodustab ühtse linnaehitusliku ansambli, mis on kooskõlas lähiümbruse hoonetega. Krundil varem paiknenud tehnikamälestise – E.M. Uswansky&Pojad nahavabriku tööstushoone asukoht on markeeritud lammutustööde käigus saadud punastest tellistest müüri fragmendiga.

AHHAA missioon: teaduspõhise mõtteviisi kujundamine ahhaa-kogemuse kaudu

AHHAA põhiväärtus: teaduspõhisus, professionaalsus, sõbralikkus

Hüüdlause: Mõtleme mänguliselt

Hüdroisolatsiooni- ja katusetööd: OÜ Evari Ehitus

Ehitustööde peatöövõtja: AS Nordecon Ehitus

Ehitamise aeg: suvi 2008 – detsember 2010

Alustas tegevust uues majas: 7. mail 2011.

GALERII:

soojatõhusus

OÜ Evari Ehitus – Teaduskeskus AHHAA